fredag 28. oktober 2016

Finn bryllupslokalet dere drømmer om!

Bilde fra: Glennewedding – www.glennewedding.no. Fotograf: Moment Studio - www.moment.no. Lokalet: Villa Miani, Roma - www.villamiani.com  

Når du skal gifte deg er det mye å tenke på, og en av de store valgene er å finne stedet dere ønsker at bryllupet skal finne sted!

Ting å tenke på:

1. Ønsker dere at alt foregår på et sted, eller ønsker dere at dagen finner sted på forskjellige lokasjoner?
Her kan dere f.eks. ha vielsen  et annet sted enn hvor resten av bryllupet foregår. Kirke er et populært valg i Norge, men vielsen kan også være i f.eks. en hage der resten av bryllupet skal holdes eller en annen plass som dere liker. I en rekke bryllupslokaler er der ikke mulig å oppholde seg utendørs, dette er viktig å ta i betraktning hvis dere ønsker at deler skal foregå ute. Dette gjelder spesielt hoteller og restauranter i Oslo.  

2.Hva har dere drømt om?
Hva har dere sett for dere og drømt om hvis dere ikke tar budsjettet i betraktning? Er det et stort slott eller en hvit herregård? En rustikk låve eller en nydelig grønn hage? Dette punktet handler om å drømme seg bort for å få en følelse av hva dere bør lete etter. 

3. Hva slags budsjett har dere for mat, drikke og leie av lokale?
Dette henger sammen ettersom at det ofte er steder dere velger som har prisen på mat og drikke, enten om de selv står for dette eller har visse leverandører dere kan bruke. Noen steder tillater også at dere velger egne leverandører, eller kan komme med mat og drikke selv, dette kan være en fordel om dere ønsker å holde budsjettet nede.

4. Fallgruver

-Lokaler som er populære for bryllup bookes fort opp, derfor lønner det seg å være så tidlig ute som mulig. Om stedet du drømmer om allerede er booket for tiden dere vil giftes må dere se på muligheten for å velge et annet sted eller velge en annen bryllupsdato.

-Pass på at maten faller i smak. Noen steder kan dere ikke velge et annet catering selskap enn det lokalet har, derfor er det viktig at dere vet om maten passer til deres forventninger og budsjett. 

-Alkohol. De fleste bryllupslokaler har egen alkoholservering, men noen steder får dere lov til å ta med egen. Dette kan ha mye å si for budsjettet deres.

-Pynting av lokalet. Noen lokaler er fredet eller veldig spesifikt designet, og dette kan medføre  ar dere ikke får henge opp dekorasjonselementer eller må være forsiktig med pynting, flytting av møbler osv. Ønsker dere å dekorere store deler av lokalet er det derfor lurt å forhøre seg om lokalet har noen restriksjoner. 

Det å finne lokalet for bryllupsdagen kan være spennende og frustrerende - alt på en gang. Husk derfor at dette er en stor og viktig post i bryllupsplanleggingen som kan kreve mer tid enn forventet. Book neon omvisninger dere dere tenker det kan være spennende å ha bryllupet, kos dere med prosessen og hold av datoen om dere vurderer lokalet.

Have fun!

Glennewedding xoxo

Bilde fra Glennewedding, Fotograf: Eline Jacobine www.elinejacobine.com, lokalet: Glenne Gård

Bilde fra: Glennewedding – www.glennewedding.no. Fotograf: Moment Studio - www.moment.no. Lokalet: Onda Restaurant, Oslo
LagreLagre
LagreLagreLagreLagre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar